marți, 30 noiembrie 2010

Festivalul "Cantece dintotdeauna" - Zalau 2010 presa locala 2


Maraton artistic: 320 de folclorişti se întrec de astăzi la Zalău
  • Luni 29 nov 2010
  • Olimpia Man
Festivalul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor

Trei spectacole cu intrare liberă

Cei mai buni artişti din muzica populară, membri în formaţiile şi ansamblurile folclorice ale celor 52 de case de cultură ale sindicatelor din întreaga ţară, se întrec de luni la Zalău, în cadrul etapei finale a Festivalului de Folclor „Cântece dintotdeauna”. Festivalul este organizat de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România şi a început în urmă cu doi ani, cu selecţii locale, judeţene şi zonale ale candidaţilor. La Zalău vor ajunge cei mai buni 320 de candidaţi selectaţi după etapele amintite, care vor concura în finală în cadrul a două spectacole-maraton la care publicul zălăuan va avea intrare gratuită. Alături de concurenţi vor cânta pentru spectatorii din Zalău şi nume mari ale muzicii populare româneşti, precum Mioara Velicu, Petrică Mâţu Stoian, Dumitru Fărcaş şi Dinu Iancu Sălăjanu.
Primul spectacol-concurs va avea loc luni, 29 noiembrie, de la ora 18.00, când va evolua prima jumătate dintre concurenţi, plus un recital susţinut de Petrică Mâţu Stoian. Cel de-al doile spectacol-concurs este programat pentru marţi, de la aceeaşi oră, şi va include, pe lângă competiţia propriu-zisă, şi un recital extraordinar susţinut de Mioara Velicu.
Dumitru Fărcaş, Mioara Velicu şi Dinu Iancu Sălăjanu, în recital miercuri
Miercuri, de la ora 17.00, va avea loc un nou spectacol, în care vor evolua laureaţii festivalului, stabiliţi de un juriu prezidat de Eugen Luha, directorul general al Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor şi avându-i ca membri pe directori ai caselor de cultură din fiecare zonă folclorică reprezentativă din ţară. Tot miercuri, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău vor urca şi ansamblurile folclorice „Porolissum” şi „Columna”. Cel mai aşteptat moment al spectacolului va fi, cu siguranţă, intrarea în scenă a lui Dumitru Fărcaş, a Mioarei Velicu şi a lui Dinu Iancu Sălăjanu, care vor susţine, fiecare, câte un recital.
Este prima ediţie
Festivalul se află la prima ediţie şi face parte dintr-un proiect multicultural mai amplu al Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură din România, intitulat „De dragoste, de neam, de ţară”. Finala de la Zalău este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului, Instituţia Prefectului şi Casa Municipală de Cultură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu