miercuri, 24 noiembrie 2010

Piesa de teatru "Cafeneaua" in presa bacauana

Horațiu Mălăele a ridicat publicul băcăuan în picioare
  • Olimpia Filip (Adevarul de seara Bacau)
  • Marţi 23 nov 2010
Horatiu Malaele, Dana Dogaru si Emilia Popescu pe scena Casei de Cultura din Bacau
Bacau

Horatiu Malaele, Dana Dogaru si Emilia Popescu pe scena Casei de Cultura din Bacau

Într-o distribuție de excepție, avându-i ca actori pe Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Emilia Popescu, pe scena Casei de Cultură din Bacău, începând cu ora 19.00, în fața unui public numeros, s-a jucat piesa de teatru "Cafeneaua".
 
Opera este scrisă de San Bobrik și Ron Clark, iar punerea în scenă este regizată de Horațiu Mălăele fiind o producție a Teatrului Bulandra.
Spectacolul prezintă povestea simplă de viață a trei personaje, soții Louise și Wally Murdock (Dana Dogaru și Horațiu Malăele) și tânăra Janet (Emilia Popescu), în momente diferite ale vieții, la 30, 50 și 70 de ani. De la premiera din 1997 și până în prezent, "Cafeneaua" a fost cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra.
Este o tragi-comedie despre viață, iubire, singurătate și trădare într-o familie simplă de americani, fisurată dar și întregită mai apoi de apariția tinerei Janet.  La finalul piesei, cei trei protagoniști de excepție au reușit să ridice în picioare întreaga sală în ropote de aplauze.
Pentru rolul Wally din "Cafeneaua"și pentru rolul din spectacolul "Unde-i revolverul?" (Teatrul Nottara), Horațiu Mălăele a primit în anul 1998, premiul Uniter pentru cel mai bun actor.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu