marți, 19 februarie 2013

Teatru: DINEU CU PROSTI - MARTI 19 MARTIE 2013 ORA 19



Dineu cu prosti, antrenanta comedie despre prostie a lui Francis Veber cu Horatiu Malaele, Ion Caramitru si Medeea Marinescu va putea fi vazuta si de bacauani pe 19 martie 2013  la Casa de Cultura a Sindicatelor “Vasile Alecsandri”, de la ora 19.00.
Tratand intr-o savuroasa cheie comica tema larg rapandita a prostiei, piesa de teatru a lui Veber pleaca de la ideea nastrusnica a un dineu organizat intr-un grup de prieteni intelectuali, snobi si sarcastici, dineu ai caror invitati  candideaza, fara s-o stie, la titlul de prost perfect. La finalul unui astfel de dineu amanat si al unui festin comic desfasurat cu tot tacamul, autorul ne serveste, spre desert, o lectie de viata tratata cu rafinament si subtilitate frantuzeasca: cine este, de fapt, prostul?…
Subiectul, transpus cinematografic chiar de autorul sau, a produs un succes fulminant in 1999, cand, din sase nominalizari la prestigioasele premii César a fost rasplatit cu trei, pentru: cel mai bun scenariu, cel mai bun actor in rol principal (Jacques Villeret in rolul François Pignon) si cel mai bun actor in rol secundar, la care s-a adaugat un formidabil succes de public: peste noua milioane de spectatori numai in Franta.
Vreti sa va distrati, sa uitati de griji, sa va amuzati, vreti sa radeti, si iar sa radeti, atunci mergeti sa vedeti aceasta comedie savuroasa, bine construita, vie, alerta, eficace, cu o distributie perfecta.
Distributia:
  • Francois:         Horatiu Malaele
  • Pierre:       Ion Caramitru
  • Marlene:      Medeea Marinescu
  • Cheval:            Alexandru Bindea
  • Christine:         Costina Ciuciulica
  • Leblanc:           Dorin Andone
  • Archambaud:    Alexandru Georgescu
Regia: Ion Caramitru
Traducere: Tudor Tepeneag
Scenografie: Florilena Popescu Farcasanu
Durata spectacolului: 1 ora si 40 minute (fara pauza)

Pretul biletelor: 80 si 100 de lei
Acestea pot fi procurate de la Secretariatul casei de Cultura Bacau (intrarea din spatele cladirii, etaj 1) de luni pana vineri, intre orele 9-15.30

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu