duminică, 14 octombrie 2012

Teatru: "O SCRISOARE PIERDUTA" luni 26 noiembrie ora 19





“Scrisoarea pierdută” în viziunea scenică a lui Alexandru Dabija te determină să conştientizezi toate ideile preconcepute pe care le avem despre Caragiale.  

 E lucru ştiut că orice regizor îşi asumă o doză de risc atunci când montează un text pe care îl cunosc bine atât confraţii de breaslă, cât şi spectatorii. Toţi ‘ştiu’ cum trebuie să fie Hamlet şi, evident, toţi ştiu cum trebuie să fie Caragiale. De data aceasta, regizorul Alexandru Dabija a oferit o surpriză...



Fără decoruri simandicoase, fără personaje care se transformă în vampiri... Decorul lui Puiu Antemir te duce cu gândul mai degrabă la mahalaua din “D’ale carnavalului”, prin cenuşiul şi derizoriul pe care îl sugerează. 



Costumele sunt de asemenea, în tonuri de alb, gri şi negru, fără pic de culoare, fără pic de veselie, fără nimic care să sugereze bucuria de viaţă. Totul e frust, fără disimulare. Personajele nu se automistifică, cărţile se joacă pe faţă, fără cosmetizări inutile. Nimeni nu se mai oboseşte să pretindă că e altceva decât e. Se râde mult, dar parcă niciodată Caragiale nu ne-a durut mai mult decât acum când comedia este mai mult o dramă tăioasă decupată din actualitatea imediată.





Excepţionale partituri actoriceşti fac Marcel Iureş în Caţavencu, Marius Florea Vizante în Tipătescu, Mihaela Teleoacă în Zoe, George Mihăiţă în Dandanache. 


În rolul lui Trahanache, Valentin Teodosiu, Farfuridi – Florin Dobrovici, Brânzovenescu- Eugen Racoţi, Ghiţă - Dragoş Huluba, Cetăţeanul turmentat- Dorina Chiriac, Ionescu- Dan Rădulescu.





Pretul biletelor: 90 si 70 lei.

Biletele se gasesc la secretariatul Casei de Cultura 
(intrarea din spatele cladirii - etajul 1)
relatii la telefoane 0234.536.512 sau 0758.10.56.96

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu