luni, 23 aprilie 2012

Concert Alexandru Tomescu: STRADIVARIUS OBSESII - joi 24 mai ora 19.00:

De cinci ani, Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 colinda tara in cadrul Turneului Stradivarius si incearca sa intre, prin intermediul muzicii, in sufletele oamenilor care ii asculta.

Traditia continua si anul acesta, cand violonistul a ales sa interpreteze cu ajutorul celebrei sale  viori seria de sase sonate dedicate de Eugène Ysaÿe, unul dintre cei mai importanti compozitori  si violonisti ai secolului trecut, prietenilor sai Jozsef Szigeti, Jacques Thibaud, George Enescu, Fritz Kreisler, Mathieu Crickboom si Manuel Quiroga.
Despre spectacolele pe care le pregateste, violonistul Alexandru Tomescu a spus:

Experienta interpretarii celor sase sonate ale lui Ysaÿe este unica pentru orice violonist. Pentru a o desavarsi, acesta este nevoit sa se lupte nu numai cu personalitatea puternica a compozitorului (pe care trebuie sa il absoarba pentru a-si desavarsi interpretarea) si cu opera in sine, ci si cu el insusi (pentru ca muzicianul simte nevoia de a-si depasi propriile asteptari) si cu fiecare spectator (pentru ca fiecare are propriul univers si propriile repere, iar muzicianul trebuie sa le depaseasca pentru a ajunge la sufletul acestuia). Aceasta va fi lupta mea, dar, la finalul ei, atat eu cat si publicul care va participa la concertele din cadrul Turneului Stradivarius vom obtine chatarsisul pe care ni-l dorim atat de mult.

In drumul spre chatarsis, publicul va fi condus atat de catre Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, cat si de actorii Ana Pepine si Paul Cimpoieru, care vor transpune prin gesturi povestile celor sase sonate. Totul pentru a crea o experienta unica, in care publicul sa sa se regaseasca si sa empatizeze cu trairile regasite in partiturile celor sase sonate. 



Pretul biletelor: 30 si 50 lei.

Biletele se gasesc la secretariatul Casei de Cultura 

(intrarea din spatele cladirii - etajul 1) de luni pana vineri, intre orele 8 - 16
relatii la telefoane 0234.536.512 sau 0758.10.56.96


 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu