miercuri, 28 decembrie 2011

Balet: SPARGATORUL DE NUCI - Joi 19 ianuarie ora 19



„Spărgătorul de nuci” este un spectacol de balet în care basmul lui Hoffmann, compoziţia lui Ceaikovski şi coreografia a lui M.Petipa se împletesc într-un spectacol complet.
Astfel, balerinii Teatrului Rus de Operă şi Baletul Odessa, conduşi de Vladimir Troschenko vor transpune publicul pe 19 ianuarie 2012, de la ora 19.00 pe scena Sălii Casei de Cultura a Sindicatelor “Vasile Alecsandri” din Bacau într-un univers misterios. 


Actul I.
Tabloul 1.
In holul mare tocmai se isprăveşte de ornat pomul de iarnă. Năvălesc copiii, într-un marş gălăgios. Unchiul Drosselmeyer oferă copiilor câteva păpuşi mecanice: un Soldat, un Claun, o Păpuşă Varză şi o Boabă de cafea. Clara primeşte un Spărgător de nuci, de care se ataşează imediat. Răutăciosul de Franz trage de el şi îl rupe, dar Drosselmeyer îl repară. In vacarmul produs de băieţii care sună în trompete, petrecerea se încheie, nu înaintea unui dans al adulţilor, mai aşezat. Treptat, oaspeţii pleacă iar copiii sunt trimişi la culcare. Doar Clara se strecoară din nou în cameră şi adoarme cu păpuşa preferată în braţe, într-un fotoliu.

Tabloul 2. Intre realitate şi vis, camera întreagă începe să crească, păpuşile prind viaţă, soldăţeii mărşăluiesc şi... resping vitejeşte armata şoarecilor. Bătălia se încinge când intervine Spărgătorul de nuci, înfruntând pe Regele Soarecilor. Soarta luptei este decisă însă de papucul aruncat de Clara, iar şoarecii se răspândesc, îngroziţi.

Tabloul 3. Deodată, Spărgătorul de nuci se transformă într-un Prinţ, împreună cu care Clara porneşte la drum, printr-o pădure unde ninge cu Fulgi mari de nea (Valsul fulgilor). 

Actul II.
In regatul dulciurilor, Clara şi Prinţul sunt întâmpinaţi de către Zâna fondantelor, căreia îi povestesc peripeţiile prin care au trecut. Zâna îi invită să asiste la un mare divertisment în onoarea lor: dansează figurinele de ciocolată (Dans spaniol), de turtă dulce (Dans rusesc), de cafea (Dans arab), de ceai (Dans chinez), de porţelan. La Valsul florilor participă şi Zâna fondantelor, apoi Clara dansează un pas de deux împreună cu Prinţul visurilor ei.

Intr-un târziu, Clara este condusă de toate figurinele acasă, unde se trezeşte în fotoliul în care adormise, strângând Spărgătorul de nuci în braţe…




Pret bilet : 60 lei , 50 lei

Biletele se pot procura de la Secretariatul Casei de Cultura
(intrarea din spatele cladirii, etajul 1 - de luni pana vineri intre orele 8-16)
Relatii la telefoane: 0234.536.512 sau 0758.10.56.96

Un comentariu:

  1. Buna seara,

    As dori si eu, va rog frumos, sa vin la acest eveniment, daca se poate, sa fac fotografii pe parcursul baletului si fara nici o problema va las link-ul dupa, pentru slide-show-ul cu fotografiile ca sa-l postati si la dumneavoastra :)

    Astept un raspuns, va rog, pe adresa de e-mail : terinte.liviu@gmail.com

    Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere