luni, 3 octombrie 2011

Invitatie la teatru: DINEU CU PROSTI


Toamna începe  într-o notă comică, aducând la Bacău un spectacol care face furori la Bucureşti. 

Vorbim despre spectacolul Dineu cu proşti, de Francisc Veber, în regia lui Ion Caramitru, o comedie “savuroasă, bine construită, vie, alertă, eficace”, cu Horaţiu Mălăiele “în rolul prostului perfect”.


Alături de inconfundabilul Horaţiu Mălăiele (în rolul lui Francois), spectacolul montat de către Ion Caramitru la Teatrul Naţional Bucureşti, îi are în distribuţie pe Şerban Ionescu (Pierre), Medeea Marinescu (Marlene), Alexandru Bindea (Cheval), Costina Ciuciulică (Christine), Dorin Andone, Tomi Cristin (Leblanc) şi Alexandru Georgescu (Archambaud).

Comedia cunoscutului autor francez, supranumit şi “regele farsei”, scrisă în 1993, este aceeaşi care a stat la baza filmului Le Diner de Cons / Dineu cu proşti, producţie pentru care Veber a fost nominalizat, în 1999, la Premiul César pentru cel mai bun regizor şi a fost distins, cu aceeaşi ocazie, cu premiile pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun actor în rol secundar.

 Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor “Vasile Alecsandri” Bacău la preţurile de 80 şi 100 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu