luni, 7 martie 2011

Regulamentul concursului "PREUNIVERSITARIA" 2010-2011





PRECIZARI CU PRIVIRE LA MODUL DE DESFASURARE

Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau,Casa de Cultura a Sindicatelor “Vasile Alecsandri”si Consiliul Judetean al Elevilor organizeaza in perioada  martie - mai concursul PREUNIVERSITARIA 2011, destinat elevilor din liceele judetului Bacau.

Concursul propune liceenilor o modalitate decenta de petrecere a timpului liber, oferindu-le totodata posibilitatea prezentarii aptitudinilor cultural- artistice intr-un cadru adecvat, in regim concurential . Propunandu-ne dezvoltarea gustului pentru frumos, aceasta manifestare va oferi tinerilor liceeni repere in construirea unui sistem individual de valori sanatos. Intr-un astfel de cadru ne propunem descoperirea de noi talente in domeniul artei interpretative si al creatiei.

Manifestarea se va desfasura in sistem concurs intre doua sau trei licee, grupele fiind stabilite prin tragere la sorti de catre organizatori .

Juriul va fi format din cate un elev de la fiecare liceu participant in competitie. Orice membru al juriului nu va puncta liceul din care face parte si nici liceul cu care concureaza in mod direct.

Probele de concurs sunt urmatoarele:

Nr crt
PROBA DE CONCURS
Timpul maxim acordat (minute)
Punctajul maxim
  1.
MAJORETE ( intre 8  si 16 concurenti )
4
20
  2.
PREZENTARE DE MODA ( maxim 16 concurenti )
7
20
  3.
MUZICA (1 solist cu acompaniament live sau negativ)
7 (2 piese)
20
  4.
DANS ( intre 6  si 16 concurenti )
4
20
  5.
TEATRU
5
20
  6.
CONCURS DE FRUMUSETE FETE (4 concurente/liceu)

3 (1,5;0,75;0,5;0,25)
  7.
CONCURS DE FRUMUSETE BAIETI (4 concurenti/liceu)

3 (1,5;0,75;0,5;0,25)
  8.
CULTURA GENERALA   (7 intrebari)  (echipaj din3 membri/liceu)

7
  9.
PREZENTARE

20
10.
FAIR-PLAY

20

Proba cu cel mai mic punctaj dintre: “majorete”, “prezentare de moda”, “muzica”, “dans”, “teatru” nu va fi luata in considerare la punctajul general, sau una dintre aceste probe poate fi omisa din start. 

In afara acestor probe de concurs, fiecare liceu mai poate prezenta momente artistice (de calitate !!!), in limita a maximum 15 minute, selectate de realizatorii spectacolului.

Nu sunt admisi in concurs decat elevii liceului respectiv  ( proba  va primi 0 puncte ! ). Nu se admit depasiri ale timpului maxim acordat cu mai mult de 30 de secunde ( proba  va primi 0 puncte ! ). Pentru fiecare persoana in plus fata de maximul stabilit, sau in minus fata de minimul stabilit, se scad 10% din punctajul acordat de juriu.

Dupa prezentarea programelor artistice ale tuturor liceelor se vor desfasura finalele pe sectiuni ( probe ), in urma carora se vor desemna castigatorii si locurile II, III si IV pentru fiecare proba, acestia acumuland si puncte.

Pe baza punctajelor generale obtinute (insumand punctele de la faza pe licee cu punctele de la finala pe sectiuni) se va face un clasament final, stabilindu-se astfel liceele care au castigat premiile I, II, III si mentiunile. Premierea acestor licee precum si a celor mai buni interpreti si a celor mai bune formatii se va face intr-un spectacol de gala, care va incheia editia din acest an a concursului.
 
Observatii:

1.                          Accesul in culise nu este permis decat concurentilor care vor participa la urmatoarea proba din concurs (dupa cea care se desfasoara pe scena) si instructorilor acestora.
2.                          Concurentele la proba de frumusete (miss) au dreptul sa aiba cate o insotitoare care sa le ajute in cabina artistilor. Ceilalti concurenti nu au dreptul la insotitori.
3.                           Fiecare liceu va desemna doua persoane care vor asigura paza in cabinele artistilor (o persoana la cabina baietilor si o persoana la cabina fetelor). Casa de Cultura nu raspunde de eventuale pierderi sau furturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu